Jeg husker stadig første gang, jeg oplevede Ole Henriksen i fjernsynet.

OMG…jeg synes han var frygtelig!

  • Overfladisk
  • Påtaget glad
  • super irriterende

Faktisk havde jeg SÅ svært ved at rumme, at en mand i den grad kunne være så irriterende og kunstig glad, at jeg var klar til at trykke på sluk-knappen. For så glad som ham kunne ingen da umuligt være i virkeligheden – vel?! I min verden måtte hans humør og væremåde overfor andre simpelthen være påtaget.

Men…jeg havde bumser og ville gerne høre hans opskrift på, hvordan de kunne forsvinde. Så jeg nøjedes med at kritisere ham for mig selv – nå, ja måske  også lidt sammen med veninderne. Det kan jeg faktisk ikke huske.

Når vi reagerer kraftigt på andre, kan vi roligt hive spejlet frem og kigge på os selv. Det har jeg lært siden hen. Det, vi virkelig kritiserer eller beundrer andre for, handler som oftest om vores egne skyggesider.

Altså kort fortalt sider af os selv, som vi har undertrykt i vores barndom eller ikke vil være ved, at vi også har.
Sider vi enten selv er ubevidst i nogle situationer eller sider vi vil have glæde af at finde frem og bruge noget mere. Vi kan kun genkende sider i andre, som vi selv har!

Jeg havde det meget anstrengt med Ole Henriksen, fordi jeg dybest set ikke selv var rigtig glad. Jeg tillod heller ikke mig selv at slippe pligter og alvoren lidt, lege mere og fjolle nok.

 

I dag lader jeg mig glæde over Ole Henriksens adfærd og smiler stort, når han f.eks. vælger at danse løs alene i et center ved en bogsignering i Århus. Nu kan jeg nemlig rumme ham, fordi jeg selv er mere ægte glad. Før kunne jeg bedst mærke mig selv, når jeg var trist. I teenagetiden dyrkede jeg kærestesorgerne og blev hurtigt et offer for omstændighederne.

 

Nu ved jeg hvordan jeg undgår at hænge fast i det negative og at jeg selv har indflydelse på niveauet af min livsglæde.
Hvordan jeg tackler mine tanker bedst og skaber et mere positivt sind.
Hvordan jeg skaber en sundere hjerne og kemi i min krop.

Nu kan jeg faktisk mærke boblerne i kroppen, når jeg er glad 🙂

 

Hvad synes du er vildt irriterende ved andre mennesker?
I hvilke situationer eller over for hvem kan du selv være sådan nogle gange?
Hvornår vil det kunne gavne dig selv at være mere af den side?

 

Hvis du vil have genveje til mental robusthed og større lykkefølelse, så tilmeld dig mit onlinebrev nu.
De læsere der allerede er tilmeldt får et onlinebrev i morgen den 25/4 med 7 genveje til større mental robusthed og lykkefølelse.
Jeg har lige samlet havebord i slud og regn. Glæder mig til solen og varmen kommer – indtil da vælger jeg hver dag at skabe solskin inden i.
Det starter med at træne evnen til at være mere bevidst og nærværende.
God søndag allesammen 🙂

Pin It on Pinterest