Vi spurter nemt afsted – rundt og rundt i hamsterhjulet – uden at stoppe op undervejs i dagligdagens trummerum og gøremål.  Jeg vil påstå at mange lever i en mere eller mindre permanent stresstilstand. En tilstand hvor vi løber hovedløst rundt for at præstere på vores krævende job, hvor vi nærmest skal være fødte tryllekunstnere for at nå det hele på den halve tid. Flere virksomheder tænker kortsigtet økonomiske mål og derfor presses medarbejderne til det yderste. Jeg tvivler stærkt på at det kan betale sig økonomisk på den lange bane! Både på grund af omkostninger til sygefravær, evt. til vikarer, godtgørelse, rekruttering, oplæring, mistet viden etc., men også fordi at der ikke skabes plads til kreativitet, innovation og fokus på helheden, når vi har så travlt døgnets 24 timer. Vi selv skal tjene penge nok til alle de materielle goder (måske oven i købet i de rigtige og dyre mærker) vi bestemt ikke vil leve uden, samtidig med at vi skal deltage i alle møder og aktiviteter på skolen, i børnenes og vores egne fritidsinteresserer og alt hvad der hører til af praktiske ting i en børnefamilie. For slet ikke at tale om at vi også skal være på online hele tiden for ikke at gå glip af noget.

Arbejde fylder meget hos de fleste. Frem til slutningen af 20’erne lå meget af min identitet i mine præstationer og i mit arbejde, som jeg brugte rigtig mange timer på. Ikke fordi jeg havde fundet min største passion i (arbejds)livet, men fordi det gav mig en følelse af at være vigtig, stærk og god nok (set i bakspejlet :-). Jeg var sikker på, at jeg skulle være sådan en karrierefidus, der havde succes på min arbejdsplads og tjente mange penge. Jeg har da også altid fået meget ros og anerkendelse af mine chefer – tak til jer, hvis nogen af jer læser med. Når det er sagt, så har jeg efterhånden lært at business er bare business. Selvfølgelig er vores arbejde vigtigt og en stor del af mit og sikkert også jeres liv. Der er bare så meget andet i livet, der vejer tungere i sidste ende. Jeg har endnu ALDRIG hørt om et menneske der ved livets slutning siger; Gid jeg havde arbejdet noget mere! Jeg tror på, at det er vigtigt for vores trivsel og flow at finde vores balance i livet og kende vores værdier, når tingene går stærkt og der skal prioriteres.

Det har haft stor betydning for min udvikling af få børn. De har lært mig meget om, hvem jeg er og gerne vil være mere af som menneske og hvor vigtigt det er at tage sig tid til at være sammen. Det meste af mit liv har jeg løbet stærkt og mest haft fokus på resultatet. Absolut ikke som løber (der er jeg sat fuldstændig af tidens løbe-trend). Men ved at fylde mit liv med mange arbejdstimer og være til rådighed altid (selvom jeg dog gik ned i tid nogle år efter, jeg fik børn), ved at fylde kalenderen op i fritiden og gennemføre marathon i praktiske ting – i et omfang og tempo, hvor mange ville blive forpustet. Intensitet, ja – men mest på grund af høj puls. Glæde, ja – men mest i form af ros på jobbet og når endnu et hak på to-do-listen blev sat. Selvfølgelig har jeg også følt glæde ved at være sammen med familie og venner og alle de oplevelser, som jeg fyldte ind i kalenderen. Jeg var bare aldrig 100% til stede – tænk hvad jeg er gået glip af ved at være bange for at gå glip af noget og presse alt for meget ind i kalenderen?

Først da jeg stoppede op og blev stille nok til at bemærke mine tanker, mærke min krop og lytte til mine følelser fandt jeg ud af at stille mig selv de gode spørgsmål nedenfor.

Nu har jeg fået meget mere energi og ægte livsglæde. Jeg bruger tid på det, jeg er passioneret omkring, på mine børn og gode relationer og på at opfylde mine energilagre, så jeg ikke brænder ud. Jeg har fundet min vej og gode balance i livet

Hvornår har du sidst stoppet op i din hverdag og spurgt dig selv om du bruger din tid rigtigt? Om dit job, din arbejdsplads og din tilgang til dit arbejde giver dig arbejdsglæde? Om du bruger nok tid, på det som giver dig energi? Eller om du ofte føler dig drænet for energi – måske fordi du ikke bruger nok tid på selvomsorg og det, som er vigtigt for dig? Om du er den forælder, du gerne vil være?

 

Pin It on Pinterest