Vi regner ikke madlavning, opvask, tøjvask, rengøring, indkøb og oprydning for noget særligt, men er du klar over hvor meget tid, du egentlig bruger på det? Jeg blev egentlig lidt overrasket over at opdage, vi bruger i hvert fald 30 timer om ugen på de her ting – og så er hverken bilvask, havearbejde m.m. regnet med!!

Personligt har vi valgt at fortsætte vores høje tidsforbrug på madlavning, da vi prioriterer kvaliteten af vores mad højt. Vi laver dog madplan og forbereder jævnligt mad til to dage af gangen, hvilket sparer tid på både indkøb og madlavning. Vi er blevet bedre til at lade være med at smide rent tøj til vask og rent faktisk bruge f.eks. bukser mere end 1 dag, hvis de er rene. Og så har vi fået en 8 kilos vaskemaskine i stedet for 5 kilos. Det sparer nok et par vaske om ugen. Igennem de sidste år har jeg trænet i at leve i rod – altså bare i sådan en grad at jeg rent faktisk godt kan slappe af, selvom det kan ses, at der bor mennesker og der ikke er fuldstændig cleanet hver aften. Det giver mig lidt mere tid til nærvær med børnene i dagligdagen. I øvrigt er vores piger på 6 år og 8 år også med til at rydde op, dække bord og nogen gange lave mad i mindre omfang. Mit indkøbsmønster har jeg ikke lavet om på endnu. For det første elsker jeg at finde gode tilbud. For det andet lever vi 90% økologisk i vores dagligvarer indkøb og derfor vælger jeg at bruge en del tid på at handle i forskellige dagligvarerbutikker pt., så vores madbudget ikke bliver højere end nødvendigt.

Der er masser af måder hvorpå du kan reducere dit tidsforbrug på de praktiske ting og skabe mere tid til samvær og det der giver dig energi. Det kan f.eks. være online dagligvarerindløb, fællesspisning med naboerne, færdigmad, rengøringshjælp, havehjælp eller måske endda aupairpige. Du kan også inddrage børnene i nogle af de praktiske ting og måske kan I ligefrem få det sjovt med f.eks. at lave mad sammen eller danse mens I støvsuger sammen? Det sparer måske ikke tid i starten, til gengæld kan det blive helt hyggeligt og sjovt samtidig med at børnene føler sig værdifulde og som en vigtig del af familiens fællesskab.

Hvis vi bliver kreative og tænker efter, er der garanteret masser af gode og gratis ideer til at spare tid i hverdagen. Jeg kan selv blive bedre til det, så jeg tager gerne imod inspiration fra dig.
Hvad gør du for at spare tid i din hverdag?

Del endelig i kommentarfeltet, så vi kan hjælpe hinanden med at skabe mere tid til det, der giver os energi.

Pin It on Pinterest