I dag har jeg virkelig været i handlemode. Ryddet ud, samlet ny sofa og lavet praktiske ting hele dagen. Næsten som før i tiden, hvor jeg altid styrtede rundt som et vildt dyr i gepardtempo.

Alligevel er noget klart forandret i forhold til, før jeg begyndte at meditere og have fokus på at være mere nærværende. For det første lagde jeg rent faktisk mærke, hvordan jeg havde det og hvad jeg lavede undervejs. Jeg nød virkelig at rydde op og smide ting ud – i hvert fald de første timer 😀

Da jeg nåede til det punkt, hvor energien faldt og min skulder råbte på pause tog jeg en meditations- og hvilepause. Senere da jeg faktisk ikke gad mere valgte jeg at fortsætte, da jeg rigtig gerne ville have det hele gjort færdigt. Og færdig blev jeg 🙂

Det gør virkelig en forskel for mit humør og min krop, at jeg er nærværende i det jeg gør. At jeg tager stilling undervejs og føler jeg har et valg. Fremfor at handle automatisk mens jeg mentalt er ved målet og hverken hører, ser eller mærker noget undervejs. Fremfor at blive til et offer for mine handlinger – et offer som brokker og beklager sig over at være nødt til at blive ved, når jeg er træt og ikke gider mere. I virkeligheden er jeg jo ikke nødt til noget – jeg har altid et valg, som i dette tilfælde meget vel kunne have været at stoppe for i dag, hvis jeg helst ville det.

Næste skridt er at være endnu mere accepterende over for mine omgivelser, som ikke nødvendigvis gider at blive ved lige så længe som jeg – eller som i hvert fald gerne vil have flere pauser undervejs. Måske også lære selv holde flere pauser sådan en dag og indimellem være helt tilstede for mine børn undervejs i processen. Jeg øver mig, er blevet bedre, hvis du spørger mig…….men Rom blev ikke bygget på en dag vel?

Til gengæld er jeg blevet ret fantastisk til at holde en god balance i mellem gøremål, afslapning og samvær med mine børn, venner og familie. Det lyder  let og det er det også for nogen!  For mig har det været en stor udfordring at vænne min krop til at være i ro i mere end 5 minutter af gangen uden i det mindste at se fjernsyn, skrive indkøbsliste eller noget tredje. Lige så svært har det været at ændre min vane og overbevisning om at jeg altid skal have kontrol med det hele og præstere for at have værdi.

Kender du til det at være i gang altid? Og blive ved selvom du er træt? Samtidig med at du bliver en pestilens for dine omgivelser ved at brokke dig eller stikke en bemærkning ud mellem sidebenene, fordi du synes det er MEGET synd for dig?

I morgen står den på ren fornøjelse og afslapning med børn og familie.

Fortsat god påske 🙂

 

Pin It on Pinterest