At være sårbar er noget af det jeg frygter mest! Det meste af mit liv har jeg beskyttet mig selv ved ikke at lukke andre mennesker helt derind, hvor det er muligt at såre mig. Problemet er bare, at jeg så heller ikke kan opleve ægte kærlighed og livsglæde. Jeg har camouflereret min sårbarhed og fornægtet min svaghed og behov for omsorg ved at gøre mig stærk, hård og kunne klare det hele selv. Ved at tage afstand fra mennesker, hvis jeg føler de sårer mig.

Da jeg fik børn, mærkede jeg for første gang ægte betingelsesløs kærlighed. Men det er de sidste års meditation og mindfulness der virkelig har åbnet for mit hjerte og givet mig adgang til min kerne/essens og til min sårbarhed. Jeg rummer masser af sårbarhed, kærlighed og ægte styrke inden under min lidt hårdere skal og trang til kontrol og perfektionisme, som jeg har brugt til at beskytte mig selv med i min opvækst.

Sårbarhed handler om at turde blive set, som den vi er, stå frem og dele vores følelser. At være åbne og bede om hjælp når vi har brug for det. At sætte livet i spil.

Det er MEGET sårbart for mig at dele ud af mine inderste tanker og stå frem ved at blogge. Jeg har egentlig blogget i lidt tid, som I kan se, men har været udfordret i forhold til at reklamere for den i mit netværk og omverdenen. Det tekniske har drillet og hjemmesiden er stadig ikke helt færdig. Og langt fra så perfekt, som jeg helst så den være, når jeg står bag den. Mangler både at få taget billeder, vælge farver, tilmelding til nyhedsbrev, sider om mindfulness og coaching m.m. Omverdenen har i den grad spejlet at jeg har frygtet at blive synlig. Når vi ikke tør at være sårbare, er det ofte forbundet med vores frygt for ikke at være gode nok. Perfektionisme dækker blandt andet over vores frygt for ikke at være gode nok og kan stoppe os fra at handle.

Det sidste halve års tid har jeg taget en fantastisk givende coachuddannelse. Redskaberne derfra har hjulpet mig til at turde være autentisk, sårbar og synlig – og ikke mindst at gå efter min passion. Mange er opdraget til at sårbarhed er en svaghed. I virkeligheden er sårbarhed ren styrke!

Styrke er når vi tør sige vores mening, række ud og være ærlige, selvom vi risikerer at blive såret. I stedet for måske at reagere med irritation, vrede eller ved at fornægte vores behov.Gennem sårbarhed får vi stærke, kærlige og givende relationer. Når vi står ved hvem vi er og lukker vores relationer ind i vores liv, lærer vi hinanden bedre at kende og giver mulighed for at skabe god dynamik og omsorg for hinanden i relationen.

Nu giver jeg slip på frygten for, hvordan min blog bliver modtaget derude og deler den med verden, selvom den langtfra er hverken perfekt eller færdig og måske mangler et par kommaer. Det er alligevel meget mere afslappende og behageligt at være på besøg hos mennesker, hvor der er plads til nullermænd og skæve billeder.

De små skridt er vigtige for at opnå vores mål/drømme. Hey verden, nu er jeg på vej – og der kommer meget mere 🙂

Hvem er du uden din historie og begrænsende overbevisninger, inden under din personlighed – altså i din kerne/essens?
Hvilke sider af dig selv, vil du gerne være mere af?

Pin It on Pinterest