Hvad faldt du for, da du mødte din partner?

Jeg faldt blandt andet for min mands evne til altid at være så afslappet og rolig. Det gav mig den ro, som jeg ofte havde brug for at føle, fordi jeg af natur helst har gang i flere projekter og sjældent finder på at ligge på sofaen for at slappe af.

Med tiden begyndte det at irritere mig at:

  • Han altid tager pauser undervejs i f.eks. rengøringen
  • Tankegangen ofte er ”det når vi nok i morgen”
  • Træning er en by i Rusland

Hvorfor er det, at vi kvinder har behov for og synes vi har ret til at lave om på vores mand? Ja, for helt ærligt er det ikke mest kvinder, der vil det? – selvom jeg ikke er meget for at indrømme det!?

Jeg har mange gange brokket og beklaget mig over, at det er uretfærdigt, at jeg knokler rundt, mens han bare sidder der og spiller computer undervejs. Sagt: ” lad os dog gøre pligterne færdige, så jeg også kan slappe af!”

Hvor til Kenneth svarende: “Jamen når vi er færdige, finder du jo bare på noget nyt, vi liiiige kan nå og hvem siger, at din måde er den rigtige at gøre tingene på”? Ja, det siger jeg – BOM! Hvis vi begge to tager pauser hele tiden, sker der jo ingenting.

Og sådan kan diskussionen fortsætte, mens vi alene ser verden fra vores egen briller uden at forstå vores relation har nogle andre briller, der ser verden på en anden, men måske lige så god måde. For hvad ved du i virkeligheden med sikkerhed, om hvad der rigtigt eller forkert?

Kan nogle af jer genkende sådan en snak? Eller hvad gør dine børn og partner, som du reagerer kraftigt på?

Rigtig mange af os har tendens til at dømme andre, brokke og beklage os og synes det er lidt synd for os. Og hvem har ikke prøvet at sladre lidt om en person, vi trigger på, som ikke er tilstede? På den måde prøver vi at deale med vores besværlige relationer og måske hæve os selv op til at være bedre end de andre.

Vores udfordrende relationer er i virkeligheden et spejl af vores blinde vinkler – altså de sider af os, som vi ikke vil se og acceptere. De kaldes også vores skyggesider. Enten har du selv de sider i dig, som du bebrejder den anden for. Det er absolut værdifuldt at undersøge, hvad du undertrykker i dig selv, da det forandrer dit liv at tillade alle følelser og sider i dig. Og det gælder altså også for jer mænd på trods af det jeg skrev tidligere !! 😀

Eller hvis du virkelig ikke kan genkende den side i dig selv, som du lader dig påvirke kraftigt af hos din partner, så er skyggesiden, i det du ikke får gjort eller ikke får sagt. Så skal du spørge dig selv: “Hvordan har jeg ikke lyst til at blive opfattet af andre”? Hvilket mærkat skal jeg være villig til at få sat på mig for at turde sige fra eller handle”?

Vil du høre om en af mine skyggesider?

I mit tilfælde har jeg en skyggeside på det at være doven. I virkeligheden elsker jeg at nyde livet og har brug for at slappe af, men tillader ikke mig selv at gøre det. Måske fordi jeg igennem mit liv har lært at ”Man skal yde før man kan nyde” og ”det er nødvendigt også at gøre de ting, man ikke gider”.

Hvis jeg fuldt ud accepterede mit behov for afslapning, skulle min skyggeside måske findes i, at jeg undgik at sige noget til Kenneth, så jeg ikke kunne opfattes som værende skrap eller lign. Bare for eksemplets skyld – det er vist ikke her udfordringen ligger for mig 😀

Det du forsøger at undertrykke og fortrænge hos dig selv, vokser sig bare større og kører rundt med os. Du vil møde det igen og igen, indtil du har lært at være et autentisk helt menneske, der tager lederskab for din adfærd. Når jeg ikke selv kan finde ud af at skaffe mig plads til afslapning, så må min skyggeside hjælpe mig ved at råbe højt og larmende ”Hallo, jeg vil høres, ses og accepteres!” F.eks. ved at jeg hele tiden møder mennesker, som jeg synes er overdrevent dovne eller måske ved at jeg bliver syg, så jeg tvinges til at trække mig tilbage og slappe af.

I dag ved jeg hvorfor min reaktion er så kraftig på dovenskab. Jeg er blevet meget bedre til at styre min adfærd positivt og lidt bedre til selv at slappe af. Sjovt nok opfatter jeg også nu Kenneth som mindre doven *GG*

Når du starter hos dig selv og sætter dine holdninger, overbevisninger, følelser, tanker og ikke mindst dine skyggesider under en lup, forandrer dine relationer og omverden sig på mystisk vis 😉

Hvorfor vente med at rette blikket mod dig selv, hvis du kan få langt større livsglæde og færre opslidende diskussioner i familien? Tætte og meningsfyldte relationer er super vigtige for vores lykkefølelse – måske det vigtigste?! Undersøgelser viser ihvertfald, at der er en direkte sammenhæng.
Du kan læse om det og måske gå vejen selv. Eller investere i din lykkefølelse ved at have en coach til at guide, støtte og fastholde dig i processen, der skal til for at skabe de forandringer, du har brug for. Book en gratis introsamtale i dag.

PS: Alle de her skyggesider er i HØJ grad også på spil i forhold til vores børn. Det er blandt andet derfor, vi tit kan føle os vildt provokeret af vores børns adfærd.

Pin It on Pinterest